Málaga Centro


Na aankomst op het vliegveld van Málaga ga je vaak meteen naar huis waar je aankomt in een schoon huis met de koelkast gevuld, even lekker opfrissen en klaar om van de vakantie te genieten.

Een altijd leuk uitje is zeker een bezoekje aan Málaga centro. Málaga met zijn fijne winkelstraten waarvan de Alameda en de Calle Larios de grootsten zijn. Maar eigenlijk zijn bijna alle straten in het centrum mooi, kijk vooral af en toe naar boven, de gevels zijn prachtig. Het is een aanrader om de dag te beginnen met churros van Casa Aranda in de Calle Herrería del Rey 2, het oudste churros restaurantje van Málaga waar je ook lekkere broodjes kunt eten. Vanaf daar is het heerlijk om gewoon lekker te slenteren, winkeltjes kijken en genieten van al het moois. El Teatro Romano, la Alcazaba, El Castillo de Gibralfaro en de Catedral, Nuestra Señora de la Encarnación. Het allom bekende restaurant El Pimpi verdient zeker een bezoekje. Maar er zijn nog veel meer leuke restaurantjes. 


Ook een leuk idee, een bezoekje aan OXO, het video games museum in hartje Málaga aan de Plaza del Siglo 2 en vergeet niet een heerlijk drankje en/of hapje te nuttigen op het fantastische dakterras. En natuurlijk een wandelingetje naar en door de haven van Málaga, Muelle Uno. Een relatief nieuwe stijlvolle wijk gelegen tussen Muelle Uno en de Alameda is El Soho met zijn mooie grafiti´s van bekende artiesten, kunst galerijen, en theaters. Ook zijn er verschillende restaurants waar je heerlijk kunt eten.